Untitled

Δελτίο τύπου του A.P.L.F. D.U. / 2η κινητικότητα Erasmus+ του σχεδίου

«Dans la classe de français sans frontières» στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των Ελλήνων και Δανών εταίρων που συνεργάζονται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ210 «Στην τάξη των Γαλλικών χωρίς σύνορα». Στα πλαίσια της συνάντησης που οργανώθηκε και συντονίστηκε από το Σύλλογο A.P.L.F.-D.U. στη Θεσσαλονίκη οι εταίροι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν για τη δημιουργία πρότυπων σεναρίων για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας στην συμπεριληπτική τάξη. Οι Ελληνίδες εκπαιδευτικοί κα Αναστασία Μανά, συντονίστρια του προγράμματος, η κα Στυλιανή Λεονάρδου, πρόεδρος του Συλλόγου, η κα Χριστίνα Ενέ, Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η κα Φωστήρα Ιασονίδου, η κα Δανάη Ιωακειμίδη και η κα Αμαλία Ασκητή υποδέχθηκαν στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης τους Δανούς συναδέλφους τους Kader Maikal, Hilal Kilic, Ingrid Ruby, Mia Malmstrom & Iben Hannah Schneider, εκπροσώπους του αντίστοιχου Συλλόγου FRASKLAERERFORENINGEN iDANEMARK.. Με ιδιαίτερη αφοσίωση, αγάπη και καλή διάθεση συζήτησαν, ασχολήθηκαν & συνέγραψαν τα σενάρια εργασίας ανταλλάσσοντας καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές. Μέρος αυτών των δημιουργιών θα παρουσιαστούν στο ετήσιο Séminaire de rentrée του A.P.L.F.-D.U. που διοργανώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Kατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, οι Δανοί εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον κ. Θωμά Μπαχαράκη, Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τις προωθήτριες ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κυρίες Λίνα Στάικου & Εύη Κύζα, και να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές που προωθούνται από τις δύο χώρες σε θέματα συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.

Untitled2.jpg